Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni binasına kavuşup, öğrencilerine eğitim vermeye başladı. Biz basın mensupları da Üniversiteye gidip çalışmaları yakından izledik. İşte SivasKulis Haberin gözlemleri.
Rektör olarak atandığı günden beri yoğun bir çalışma yürüten Prof. Dr. Mehmet Kul üniversitenin yeni binasına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor. Akademik çalışmaların yapıldığı laboratuvarların, bina içinde derslerine giden öğrencilerin, kısa sürede adından söz ettiren bir üniversite haline gelmenin gururu Mehmet Hoca’nın gözlerinden okunuyor. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar olan hikayesini basın mensuplarıyla paylaşırken gelinen noktada kendi ve ekibinin katkısını mütevazı kişiliğiyle geçiştiriyor ancak üniversitesini dünyada söz edilen bir kurum haline getirmenin azmi ise net şekilde hissediliyor.
OKULDA HER BÖLÜMDE HER DERS İNGİLİZCE
“Nitelikli Akademisyen,Nitelikli Öğrenci” sloganıyla yola çıkan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olmasına rağmen çok kısa sürede; 3 fakülte, 2 yerleşke, 1 yüksekokul, 1 enstitü, 115 akademisyen, 105 idari personel, 118 lisans öğrencisi, 182 lisansüstü öğrenci, 20 laboratuvara sahip olup 17 uluslararası anlaşma ve 184 etkinliğe imza attı. Bu yıl ilk lisans öğrencileri alan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkiye sıralamasında ilk 24 bine girmeyi başaran öğrenciler tarafından tercih edildi. Üniversitede lisansüstü tüm bölümlerde yüzde 100 İngilizce eğitim veriliyor.
İŞBİRLİĞİ YAPILAN FİRMALAR ÜST DÜZEY
2019-2020 Eğitim ve Öğretim sezonunda aldığı lisansüstü öğrencilerle faaliyetlerine başlayan üniversite, Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul’un girişimleriyle; ASELSAN, ROKETSAN, TAİ, HAVELSAN gibi Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek savunma sanayisi teknolojileri üzerinde ihtisaslaştı. Bünyesinde; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerini bulunduran üniversite, Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy’ün başkanlığında 2 bin 500 genotip üzerinde yapılan çalışmalarda kuraklık ve hastalıklara dirençli bakliyat tohumları geliştirmeyi başardı. Karaköy ve ekibi bu çalışmaları ile dünyada adından söz ettirdi.
LABORATUVARLARI GEZDİK, HAYRAN KALDIK
İyi bir ekip kurmuş ve Savunma sanayisi alanında ihtisaslaşan üniversite, geliştirdiği İHA teknolojileri, yazılımları ve havacılık alanında geliştirdiği ilklerle de dikkat çekerken, bugün düzenlenen bir etkinlikle kapılarını basın mensuplarına açtı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy ve diğer akademik ve idari yetkililer basın mensuplarına üniversitenin birimlerini gezdirip devam etmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de sadece iki üniversitede bulunan ses üstü rüzgar tünelinin çalışması uygulamalı olarak gösterildi. Jet motoru çalıştırılarak ses hızının üzerine çıkıldı. Geliştirilen drone teknolojileri, hava savunma sistemleri, geliştirilmiş metaller ve bitkiler hakkında deneysel anlatımlar yapılarak laboratuvar çalışmaları anlatıldı.