DOLAR33,9008% 0.03
EURO37,6352% -0.04
STERLIN44,6724% -0.16
FRANG39,9621% 0.3
ALTIN2.809,65% 0,78
BITCOIN60.305,994.08

İlk Defa Konuşuldu

Yayınlanma Tarihi :
İlk Defa Konuşuldu

Türkiye’de ilk defa bir üniversitede “Bilim Tarihi” ile ilgili kapsamlı bir sempozyum düzenlendi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde yapılan sempozyum 2 gün sürdü.

 

Türk Tarih Kurumu ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından organize edilen sempozyuma Türkiye’deki birçok üniversiteden konuşmacı katıldı. 90’a yakın Profesör ve öğretim görevlisinin katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Avrupa’da ilginin azaldığı Bilim Tarihi bölümünde Türkiye’de ilginin arttığı ve yapılan çalışmaların hem ülkemiz hem de Dünya Bilim Tarihine büyük katkılar sunacağına inandığını ifade etti. Çelik ” Üniversitemiz ile Türk Tarih Kurumu iş birliğiyle yapılan ve Ziraat Bankası Kütüphanemizde gerçekleştirilen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’de Bilim Tarihi Eğitimi ve Araştırmaları Sempozyumu”na iştirak ettik. Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümümüz öncülüğünde düzenlenen, Türkiye’de Bilim Tarihi eğitiminin genel özelliklerini belirlemek ve konuyla ilgili yeni yaklaşımlara zemin hazırlamak amacıyla gerçekleştirilen programın önemli çıktılar üreteceğine ve alana değerli katkılar sunacağına inanıyorum. ” dedi.

 

Çelik “Sempozyumun düzenlenmesinde başta Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu, Bilim Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şule Taşkıran ve Türk Tarih Kurumu Bilimsel Çalışmalar Müdürü Dr. Yunus Pustu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Açılış konuşmalarından bir tanesini yapan ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı olan Dr. Öğretim Üyesi Şule Taşkıran ise, sempozyumun organize edilmesi için uzun süredir çalıştıklarını ve 2 gün boyunca “Bilim Tarihi”nin farklı oturumlarla konuşulmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Taşkıran ” Bilim Tarihi ile ilgilenen akademisyenlerin giderek yoğunlaşan çalışmaları bize çok daha derin bir tarihin üzerinde oturduğumuzu gösteriyor. Gün yüzüne çıkarılması için okumalar yapan, belgeler araştıran ve el yazmalarındaki bilgileri bugüne aktaran her bir isim aslında bilim adına da büyük adımları atıyor. İşte bu adımların yansımalarından bir tanesi olan sempozyumumuzda 12 poster sunum, 19 tanede sunum yapılacak. 90’a yakın isim burada “Bilim Tarihi”ni konuşacak ve hepimiz bu önemli konuşmalardan büyük keyif alacağız” dedi.

 

 

Açılış konuşmalarının ardından 2 gün süren ve 90’ye yakın konuşmacının katıldığı ve hem bilim insanların hem de öğrencilerin izleyici olduğu sempozyumlar başlamış oldu. Bilim Tarihinin farklı açılardan da irdelendiği sempozyum sonunda katılımcılara kitap seti ve katılım belgesi hediye edildi.

 

 

SivasKulis Haber

YORUM YAP